Tarçınlı Sıcak, Yumuşak Elma & Baharatlı Çikolata Sosu

Baharatlı çikolata sosunun tarifi:ımmydr

1 yemek kaşığı (yk) kakao

1 yk hindistan cevizi yağı

1 yk badem ezmesi (şekersiz, almond butter deniyor)

1 yk hindistan cevizi

1/2 yk bal

biraz su

Ağız tadınıza göre sukanat rendesi ve zencefil tozu (birer çimdik yeterli bence)

Bütün malzemeyi karıştırın. İstenilen yoğunluk için su miktarını ayarlayabilirsiniz.

 

Elmanın yapılışının tarifi:

Kabukları soyulmuş elmaları küçük doğrayıp (böylece çabuk pişer) tavada biraz su ve tarçınla yüksek ateşte dışı hafif yumuşayıp içi ısınana kadar pişirdim.

Resimde gördüğünüz gibi küçük bir tabakta önce elmaları koyup üzerine çikolata sosunu koyarak servis yapabilirsiniz.

 

Az görünmesine rağmen sosun içindeki protein ve yararlı yağlar sayesinde çok doyurucu oldu. Bence baharatların da etkisi vardır tabii. Nedense baharatlar olduğu zaman daha çok zevk alıp tokluk hissediyorum .

Advertisements